ОДК Несебър
Общински детски комплекс

ОТКРИТ УРОК "НОТЕН МАРАТОН"

заглавна
 
На 22 април, в Артиум Център Несебър се организира открит урок на децата от Школата по солфеж към Общински детски комплекс Несебър, с ръководител Неделина Захариева. Гост-лектор бе доц. д-р Милена Богданова, преподавател по “Методика на обучението по солфеж” и “Методи и психотехники за развитие на музикалния слух” към   АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив.
На събитието присъстваха Михаела Георгиева - Директор на ОДК Несебър, Янко Инджов - преподавател към НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", гр. Бургас, преподавателите Стоянна Вълчева и Димитър Йорданов, колеги от музикалната сцена на града и родители.
В контекста на образователния проект "Предай нататък", чийто автор е самата доцент Богданова, проведеното музикално - слухово ателие беше особено интересно и емоционално. Игри и забавни задачи провокираха музикалните   компетенции и творческата енергия на децата.
Лекторката изтъкна, че музикалният опит в детството ускорява развитието на мозъка, улеснява ученето на чужд език,   подобрява уменията за четене, слушане, разбиране и запомняне. Подобрява концентрацията и вниманието, спомага за развитието на моториката и способностите за социализация. Тя също така запозна учениците с разнообразието от   специалности в Музикалната Академия и възможностите, които те предоставят за бъдеща реализация.
Доцент Богданова отчете подготовката и ангажимента на своята бивша студентка Неделина Захариева и ѝ пожела много успехи и нестихващ ентусиазъм като ръководител на Школата по солфеж.
Децата, родителите и колегите благодариха за споделения опит и всички си тръгнаха очаровани и удовлетворени, в очакване на следващата среща.