ОДК Несебър
Общински детски комплекс

ОБЩИНСКИ КРЪГ НА НАЦИОНАЛНАТА ВИКТОРИНА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО "ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ", V-VII клас, 22.03.2024 за 2023/2024

ОБЩИНСКИ КРЪГ НА НАЦИОНАЛНАТА ВИКТОРИНА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО “ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ”, V-VII клас, 22.03.2024 за 2023/2024

 

На 22 март 2024 година в Общински детски комплекс – Несебър се проведе Общинският кръг на Националната викторина по безопасност на движението “Да запазим децата на пътя” – 2024.

Училищни отбори, състоящи се от ученици от V до VII клас от гр. Несебър, Обзор, Равда, Оризаре, Гюльовца и Кошарица премериха сили в трите етапа на надпреварата.

Участниците отговаряха писмено и устно на въпроси, свързани с поведението им като пешеходци и пътници, сглобяваха пъзели с пътни знаци и пресъздаваха ситуации, в които показаха своите знания и умения за правилата на движение по пътищата. 

Компетентното жури в състав: Гл. инспектор Иво Терзиев, Мл. АК Орхан Ибрям и Мл. АИ Николай Хаджиев от РУ на МВР Несебър, оценяваха резултатите.

Състезанието завърши с връчване на купи, медали, грамоти и награди.

Отборът от ОУ „Георги Стойков Раковски“ с. Оризаре, класирал се на първо място, ще вземе участие в Областния кръг на Национална викторина по БДП “Да запазим децата на пътя”, която ще се проведе в град Бургас на 26.04.2024 г. от 10:00 ч. в Международен конгресен център.

Успех на победителите!