ОДК Несебър
Общински детски комплекс

22 ХРАНИЛКИ ЗА ПТИЧКИ ЗА 22 АПРИЛ 2022

На 22 април светът отбелязва Деня на Земята. През 1990 година празникът на нашата планета е обявен за международен. България се присъединява към тази инициатива през 1993 година.

Всяка година на този ден повече от 12 000 партньори в 174 държави призовават цялото човечество към отговорност за опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.

По повод празника, възпитаниците на  Общински детски комплекс – Несебър се включиха в ежегодната международна инициатива за защита на живота на планетата. Тази година усилията им са насочени към опазване на птиците. Малчуганите изработиха 22 хранилки за птички, които изрисуваха с много любов, старание и търпение. Броят на хранилките избран от децата не е случаен. Той отговаря на датата 22 април, която те искат да бъде запомнена от всички! С тази инициатива децата искат да дадат пример за добри дела!

С любезното съдействие на Общинско предприятие "Управление на общински гори, селско и горско стопанство" – Несебър красивите хранилки за птици намериха своите места.

В Несебър бяха монтирани 8 хранилки - две в градинката пред читалището, пет в Южен парк Несебър, една пред ОДК – Несебър. Предадени бяха четири хранилки на село Равда, пет потеглиха за град Обзор и пет за град Свети Влас.

ЧЕСТИТ ДЕН НА ЗЕМЯТА!